Esittelyssä seuran uusi sihteeri ja kustannusjohtaja

Suomen kirkkohistoriallisen seuran sihteerinä aloitti syksyllä 2017 Anna Ruokamo ja kustannusjohtajana Katri Antin.

Anna Ruokamo on koulutukseltaan teologian maisteri, hän valmistui Helsingin yliopistosta vuonna 2015 pääaineenaan Suomen ja Skandinavian kirkkohistoria. Tällä hetkellä Anna opiskelee filosofian maisteriksi Helsingin yliopistossa sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmassa. Sivuaineenaan hän opiskelee johtamista Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Työkokemusta Annalle on kertynyt opintojen ohella tutkimustehtävistä yliopistolta, kirkollisista viestintätehtävistä ja vähittäiskaupan alalta.

Tutkimuksessa Annaa kiinnostaa yhdistää monitieteisesti sukupuolentutkimuksen teemoja kirkkohistoriantutkimukseen. Hän toteutti tätä visiotaan jo kirkkohistorian pro gradu -tutkielmassaan, jossa hän tutki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen solidaarisuus- ja tukiliike Yhteys-liikkeen syntyä, toimintaa ja vaikutusta. Anna on erityisen kiinnostunut yhdistämään aktivismin ja tutkimuksen aiheenvalinnan tasolla.

Anna on innoissaan päästessään aloittamaan sihteerin tehtävät seurassa.

– Toivon erityisesti kirkkohistorian pääaineopiskelijoiden löytävän seuran toiminnan jo perustutkintoaikana. Kirkkohistorioitsijan identiteetin vahvistumisen lisäksi seuran toimintaan osallistumisessa on myös muita etuja: SKHS:n julkaisema vertaisarvioitu tutkimus on tieteellisesti korkeatasoista; Uuden tutkimuksen iltojen kautta saa näkemystä uusimmasta alalla tehdystä tutkimuksesta; ja seuran toimintaan osallistumalla tapaa muita alan toimijoita ja tutkijoita sekä pääsee keskustelemaan ja verkostoitumaan muiden samoista aiheista kiinnostuneiden kanssa.

Sihteerinä Anna vastaa seuran käytännön asioista, ja häneen voi olla yhteydessä kaikissa seuraan liittyvissä asioissa.

Kuva: Veikko Somerpuro

Katri Antin on työskennellyt väitöskirjatutkina Helsingin yliopistossa ja tällä hetkellä hän viimeistelee Vanhan testamentin eksegetiikan alaan kuuluvaa väitöskirjaansa. Teologiseen tutkimukseen ja tiedejulkaisemiseen Katri on tutustunut toimiessaan aikaisemmin teologia.fi -palvelun projektikoordinaattorina ja Teologisen Aikakauskirjan sihteerinä. Kustannusjohtajan tehtävässä Katri pääsee tekemään tunnetuksi suomalaista kirkkohistoriallista tutkimusta yhdessä seuran ja tutkijoiden kanssa. Erityisesti suomenkielinen tiedejulkaiseminen on Katrin sydäntä lähellä

– Kuka julkaisee suomenkielistä tutkimusta, ellemme me suomalaiset? Pidän tärkeänä sitä, että suomi on myös tieteen kieli. Ehkäpä tutkimus on myös vaikuttavampaa, kun uusimmista tutkimustuloksista voi lukea myös kotimaisilla kielillä.

Katriin voi ottaa yhteyttä kaikissa seuran julkaisutoimintaan liittyvissä asioissa.