Seuran vuosijuhlaa juhlittiin etäyhteyksin toistamiseen

Pyhän Henrikin päivänä 19.1.  vietettiin perinteiseen tapaan Suomen kirkkohistoriallisen seuran vuosijuhlaa. Koronan vuoksi juhlaseminaari järjestettiin jo toistamiseen virtuaalisesti. Kuulijoita oli linjoilla parhaimmillaan lähes puolen sataa!

Vuosijuhlaesitelmän piti dos. Elina Räsänen, aiheena ”Kuvakalsketta? Maskun kirkon myöhäiskeskiaikainen alttarikaappi ja sen uudistaminen.”

Vuosijuhlassa kuultiin myös seuran puheenjohtajan Juha Meriläisen lausumat muistosanat edesmenneen kunniajäsenen Pentti Lempiäisen muistoksi.

Seuran gradupalkinnon sai Tiia Päivärinta gradullaan ”Katharina Schütz Zellin toimijuus ja itsensä oikeuttamisen keinot aviomiehen kuoleman jälkeen vuosina 1548–1557”. Itä-Suomen yliopiston teologisella osastolla valmistunut gradu löytyy avoimesti julkaistuna: https://erepo.uef.fi/handle/123456789/25592

Vuosijuhlassa julkistettiin ”Kriisit kristinuskon historiassa” -teemainen seuran vuosikirja 2021. Sen ovat toimittaneet Petra Kuivala, Olli Lampinen-Enqvist ja Annaleena Sevillano. Kustannusjohtaja Olli Lampinen-Enqvist esitteli myös vasta ilmestyneen seuran toimitusten sarjassa julkaistun kirjan ”Käsitteet Suomen kirkkohistoriassa”, jonka ovat toimittaneet Ilkka Huhta ja Juha Meriläinen.

Seuran vuosijuhla keräsi runsaasti osallistujia etäyhteyden välityksellä.