Syyskokous 2022 ja Uuden tutkimuksen ilta 10.11.2022

Syyskokous

Suomen kirkkohistoriallisen seuran toinen vuosittainen, sääntömääräinen kokous järjestetään torstaina 10.11.2022 klo 16.15. Paikkana on Tieteiden talo, sali 504 (5. krs), Kirkkokatu 6, Helsinki. Sääntömääräisistä asioista ovat vuorossa talous- ja toimintasuunnitelman läpikäynti sekä henkilövalinnat ja jäsenmaksun määrittäminen vuodelle 2022.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksessa käsitellään hallituksen esitys seuran uusiksi säännöiksi. Keskeiset muutokset koskevat etäosallistumisen mahdollistamista yhdistyksen kokouksissa sekä jäsenen erottamista, kun jäsenmaksua ei ole maksettu kolmena peräkkäisenä vuotena. Lisätietoja syyskokouksesta ja hallituksen sääntöesityksestä antaa sihteeri Antti Luoma, info(at)skhs.fi.

 

Uuden tutkimuksen ilta

Kaikille avoin Uuden tutkimuksen ilta pidetään torstaina 10.11.2022 klo 17.15 Tieteiden talolla, sali 504, Kirkkokatu 6. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä myöhemmin julkaistavan linkin välityksellä.

Uuden tutkimuksen illan aiheena on tällä kertaa ”Sota ja kriisit kristinuskon historiassa”. Luennoitsijoina ovat:

 

Väitöskirjatutkija Reetta Kallanne: Papiston sotaretoriikkaa toisesta maailmansodasta Ukrainan sotaan

Väitöskirjatutkija Miro Leporanta: Menetetyt alueet ja Itäisen Euroopan ortodoksikirkot – esimerkkejä Venäjältä, Serbiasta ja Kreikasta

Aiemmin ilmoitettu dosentti Anna Ripatin esitelmä on valitettavasti peruuntunut.